ProRail: "Geen staking vanwege wisselwerkzaamheden"

In de media circuleren berichten dat er gestaakt wordt bij ProRail en hierdoor minder treinen rijden rond Den Haag en Rotterdam. De reden zou liggen bij de hoge werkdruk van de arbeiders die de wissels tussen Den Haag en Rotterdam zouden repareren. Echter ProRail spreekt tegen dat er sprake zou zijn van een personeelsstaking.

Volgens de spoorbeheerder is er vandaag bij een inspectie vastgesteld dat een viertal wissels tijdelijk buiten gebruik moeten vanwege het vervangen van onderdelen.

Een woordvoerder spreekt over een tijdelijke overlast voor de reiziger: "We zetten alles op alles om de wissels zo snel mogelijk weer berijdbaar te krijgen, dit zal zeker tot vrijdagavond duren. Dit betekent dat op de trajecten Den Haag-Utrecht, Den Haag-Rotterdam, Rotterdam-Gouda-Utrecht minder treinen kunnen rijden. We laten zoveel treinen als mogelijk is rijden, waarbij veilig treinverkeer uiteraard voorop staat.

Reisadvies

NS adviseert reizigers voor vertrek op de reisplanner te checken welke treinen er wel rijden en rekening te houden met grote drukte vooral in de spits. De overlast voor reizigers vinden we vervelend, maar we nemen in dit soort situaties altijd het zekere voor het onzekere.

Geen personeelsstaking

Op de verkeersleidingspost in Den Haag is van 18.00 tot 18.10 tijdelijk het treinverkeer gestaakt om helderheid te krijgen over de precieze wissels die gerepareerd moesten worden en over welke wissels er nog wel gereden mocht worden. De treindienstleider heeft, om deze duidelijkheid te krijgen, een time-out van tien minuten ingesteld. Nadat er een duidelijk blik was genomen op de situatie is direct het treinverkeer weer hervat. Zo'n 20 treinen hebben hier hinder van ondervonden. Dit was in de omgeving van Den Haag Hollands Spoor en Den Haag Centraal.

Bron: ProRail