PvdA: "Houd station toegankelijk voor iedereen"

De PvdA is van mening dat de stations voor iedereen toegankelijk zouden moeten zijn, en dat er niet op de station poortjes moeten zijn om doorheen te lopen. Als het aan de fractie ligt wordt hiermee het openbare karakter van een station aangetast.

Tweede Kamerlid voor de PvdA Duco Hoogland is er duidelijk over: "De PvdA wil dat de stations toegankelijk blijven voor iedereen, reizigers en niet-reizigers. Dat verhoogt de aantrekkelijkheid van de stationsgebieden.” Het maakt de fractie niet uit of er een poortje open blijft en of er een poortje is die door NS-personeel kan worden geopend, zolang de stations maar openbaar bereikbaar blijven voor de reizigers.

De Kamer zal aanstaande donderdagmiddag een debat houden over de OV-Chipkaart en dit standpunt erin meenemen.

NS zegt het belang van de toegankelijkheid op stations te onderstrepen. In de 8 gemeenten waar het speelt, zoekt het bedrijf naar een op maat gemaakte oplossing, laat een woordvoerder weten. In Woerden vindt inmiddels in Woerden een proef plaats waarbij tijdens de ochtend- en de avondspits alle poortjes dicht zullen zijn. Op termijn zullen ook andere stations gaan volgen, waarna het, als het aan de NS ligt geen jaar meer gaat duren voordat alle poortjes op de stations standaard dicht zullen gaan.


Foto: Onderwijsgek (Wikipedia, CC)

Bron: Treinreiziger