Werkgroep komt met nieuw voorstel goederenlijn bij Hengelo

Een nieuwe goederenspoorlijn, gecombineerd met een verlegde snelweg A1. Dat zien Twentse ondernemers, stedenbouwkundigen en architecten als oplossing voor de grote overlast van goederenvervoer op de bestaande spoorlijnen in Oost-Nederland.

De spoorlijn kan als een nieuwe spoorlijn voor Twente beschouwd worden, die als een noordelijke aftakking van de Betuweroute gerealiseerd zou moeten worden. De nieuwe spoorlijn moet dan een einde brengen aan de overlast en noet tevens nieuwe kansen brengen. Een voorwaarde is dat de noordtak van de Betuweroute spooraansluitingen krijgt op de Hengelose haven en het XL Businesspark Twente.

Onder de naam Werkgroep Twente 3.8 worden door Twentse ondernemers, stedenbouwkundigen en architecten naar oplossingen gezocht voor de grote overlast die het goederenvervoer op de vervoers-as tussen Rotterdam en Warschau met zich meebrengt. De groep is verbonden aan de actiegroep 'No Rail', die zich verzet tegen de toenemende overlast en gevaren door goederenvervoer over bestaande spoor bij Hengelo.

Bron: RTV Oost