Nog geen einde in zicht voor schoonmakers-staking

FNV Bondgenoten en ondernemersorganisatie OSB hebben nog geen oplossing gevonden voor het cao-conflict binnen de schoonmaaksector. Dat heeft vakbondsbestuurder Ron Meyer van FNV woensdag gezegd. Hiermee is nog onbekend hoelang de treinen nog veelal ongereinigd blijven.

,,Het is een heel ingewikkeld proces en het zijn hele ingewikkelde gesprekken. Maar er wordt nog steeds gepraat en dat geeft hoop'', zei Meyer over de onderhandelingen die vorige week werden hervat. Volgens hem is het niet te zeggen of en wanneer de partijen eruit komen. ,,Daar is geen enkel zicht op'', stelde hij. Een woordvoerster van OSB kon geen inhoudelijk commentaar geven.

Als sinds half maart heeft een deel van de schoonmaakbrache het werk neergelegd. Zo is er een enorme afvalhoop op de stations en puilen treinen veel uit van het afval. Niet alleen de NS heeft ermee te maken, maar ook op Schiphol en in de metro van Amsterdam hebben de schoonmakers hun werk neergelegd.

Vorige week vrijdag heropenden de bonden en de werkgevers de onderhandelingen over een nieuwe cao, nadat de partijen overeenkwamen een bemiddelaar aan te stellen om de gesprekken in goede banen te leiden. De onderhandelingen voor de cao liepen eerder stuk op de eisen van de schoonmakers voor doorbetaling tijdens de eerste twee ziektedagen en 50 cent bruto meer loon per uur.

"Nog geen einde in zicht voor schoonmakers-staking"
"Nog geen einde in zicht voor schoonmakers-staking"
Foto: Treinenweb

Bron: RTL Nieuws