"Nieuwe reisplanner GoAbout is actueel"

Sinds kort is er een nieuwe reisplanner geïntroduceerd. Met GoAbout.com kan een gebruiker een reis plannen van deur tot deur, waarbij ook rekening wordt gehouden met de actuele vertrektijden. Zo wordt er dus ook rekening gehouden met omreizen als een traject er wegens een verstoring uit ligt.

Altijd actueel

De iniatiefnemer van de reisplanner is Jacco Lammers, die ook in opdracht voor NS Filewissel.nl heeft ontwikkeld, en reisplanner voor Veolia. Hij zag uit zichzelf potentie in een reisplanner die altijd actueel is en ook reisinformatie kan geven met de auto: "Voor de moderne reiziger ligt de keuze voor de auto of het OV niet vast. Zo'n twee op de drie reizigers overweegt verschillende reisalternatieven en deze groep groeide de afgelopen jaren flink". Ook de fiets is meegenomen in de reisadviezen.

Tot in tegenstelling met andere reisinformatie-sites worden er alleen maar actuele en mogelijke reizen getoond. Een vervallen treinrit wordt niet in de reisadviezen vermeld. We willen alleen relevante reisadviezen tonen" legt Lammers uit.

Ambitie en feedback

Ondanks dat de planner een feit is actueler is dan die van 9292, trekt GoAbout.com nog niet veel bezoekers. "We trekken nu een paar honderd bezoekers per dag. We hadden op meer gehoopt, maar we moeten nog onze vindbaarheid verbeteren. We hebben nog nauwelijks naamsbekendheid, dat willen we gaan verbeteren. Onze ambitie is om marktleider te worden in reisadviezen" vertelt de ambitieuze initiatiefnemer.

Hij hoopt dat hij de komende tijd een hoop feedback van gebruikers zal krijgen, waarmee hij zijn product uiteindelijk wil verbeteren "Nog niet alles is tot in de puntjes perfect, dus gebruik vooral de feedback-knop" spoort Lammers aan.

Open data

De reisplanner maakt gebruik van open data die bij het NDOV-loket vandaan komt, en is gebouwd samen met zijn mede-initiatiefnemer Maarten ten Brink. De verwachting is dat OV9292 ook op termijn dynamische vertrektijden zal laten zien. Tevens beschikt GoAbout ook over een ontwikkelaars-gedeelte waar ontwikkelaars zelf toepassingen kunnen bouwen, gebaseerd op de reisadviezen van GoAbout.

"Nieuwe reisplanner GoAbout is actueel"

 

Bron: Treinreiziger