Eerlijke vindster zoekt eigenaar rode envelop via social media

Een foto van een mysterieuze rode envelop wordt massaal gedeeld op de social media. Afgelopen woensdagmiddag is deze envelop in de sprinter van Zaandam naar Schiphol gevonden. De envelop bevat vermoedelijk een geldbedrag van grootouders voor hun (schoon)zoon die een dagje uit was met hun kleinkind.

De vinder probeert nu via een massale deel-actie de eigenaren te vinden, en spoort iedereen aan om de foto en de oproep te delen op zijn Facebook of Twitter-tijdlijn:

'Zojuist deze envelop gevonden met inhoud in de trein op station Zaandam. Dit is de sprinter naar Schiphol, in Zaandam vertrekt deze om 13.02 uur vandaag (woensdag 21-05) . De eigenaar is volgens mede reizigers uitgestapt op Zaandam met zijn kind. Delen aub zodat de eigenaar mij kan contacten deze weer op te halen', schrijft vindster Amber Prins in haar oproep op Facebook.

Prins weet naar eigen zeggen wat er in de envelop zit en wilde haar daarom niet afgeven. Prins probeerde via social media 'lost and found' van de NS te vinden maar slaagde daar niet in, schrijft ze. Vandaar haar poging om de geadresseerde te traceren via Facebook. Ze zou inmiddels al weten van welk gezin deze zou zijn.

Inmiddels is haar oproep al ruim 8.000 keer gedeeld op Facebook, en heeft ze hoop dat de eigenaar zich zo snel mogelijk zal melden. 'Ik hoop zooo dat het lukt, er wordt echt mega gedeeld en geliked! Het zou best een teleurstelling zijn als het uiteindelijk niet gaat lukken...'

De oproep is hier op Facebook te vinden.


De bewuste envelop, waar iemand hard naar op zoek zal zijn.

Bron: Algemeen Dagblad