In Hemelvaartweekend aangepaste dienstregeling Utrecht - Amersfoort

Van donderdag 29 mei tot maandagochtend 2 juni werkt ProRail aan het spoor in de regio Utrecht. Door deze werkzaamheden geldt dit weekend een aangepaste dienstregeling voor reizigers op het traject Utrecht Centraal – Amersfoort. Reizigers moeten rekening houden met een langere reisduur door de aangepaste dienstregeling: op een deel van het traject een bus in plaats van de trein of reizen via een andere route.

ProRail werkt continu aan een nog grotere betrouwbaarheid van het spoor door onderhoud, vernieuwing en uitbreiding. Ook een groot aantal stations is in verbouwing zodat reizigers in de toekomst meer comfort wordt geboden. Rond station Utrecht Centraal wordt dit jaar vrijwel ieder weekend aan het spoor gewerkt.

In het weekend van 29 mei tot maandagochtend 2 juni schuift ProRail twee nieuwe spoordekken in Bilthoven op zijn plaats. De dekken vormen het dak van de toekomstige onderdoorgang voor langzaamverkeer, een nieuwe tunnel voor fietsers en voetgangers onder het spoor door.

Informatie voor treinreizigers

Dit weekend laat NS snelbussen rijden voor reizigers tussen Amersfoort en Utrecht Centraal en stopbussen voor reizigers tussen Den Dolder - Bilthoven - Utrecht Overvecht. Doorgaande reizigers op het traject kunnen gebruik maken van één van de omreisroutes.

NS adviseert reizigers om voor vertrek altijd de Reisplanner te checken voor een actueel reisadvies. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van 15 – 30 minuten. NS adviseert reizigers om zich voor vertrek goed te informeren over de reismogelijkheden via ns.nl/treinverkeerutrecht en de Reisplanner Xtra.

Bron: ProRail