Grote overlast rond Utrecht Centraal komende periodes

ProRail adviseert reizigers die aanstaande Hemelvaartweekend de trein willen pakken vanaf Utrecht Centraal om vooraf 'goed op de reisplanner te kijken'. Dit advies luidt de spoorbeheerder omdat er vanaf donderdag rond het station van de Utrecht Centraal aan het spoor word gewerkt.

Vanaf donderdag wordt er vier dagen lang aan het spoor wordt gewerkt bij Bilthoven. Er wordt een tunneldek aangelegd waarbij het treinverkeer gedurende die dagen niet kan rijden tussen Utrecht en Amersfoort.

Een week later gaat ook het spoor rond Utrecht Centraal op de schop. In het Pinksterweekend zal ProRail op grote schaal werkzaamheden aan de spoorinfrastructuur uitvoeren. Dit om het spoor robuuster te maken om de kans op verstoringen te kunnen verkleinen. Zo worden er tientallen onnodige wissels verwijderd.

Ook in augustus zal er sprake zijn van overlast aan het het spoor. Dan zal het treinverkeer aan een enkele kant voor negen dagen worden stilgelegd voor eveneens werkzaamheden om het spoor robuuster te maken.

In de tussentijd zal ProRail bussen inzetten om reizigers te kunnen vervoeren. Ook op diverse stations in de omgeving worden al enige tijd reisadviezen gegeven voor deze periode.

Bron: RTV Utrecht