Iedere tien minuten een trein tussen Groningen en Assen

Iedere tien minuten een trein tussen Groningen en Assen. Als het aan de Nederlandse Spoorwegen ligt, is het vanaf 2016 in de spits mogelijk. NS-regiodirecteur Ineke van Gent wil die nieuwe dienstregeling het liefst invoeren voordat er een begin wordt gemaakt aan de ombouw van de Groningse ringweg.

Volgens de regiodirecteur is dit het moment om automobilisten de trein in te sturen om files op de ringweg te vermijdden, tijdens de verbouwing.

Van Gent is voorzichtig met het noemen van de mogelijkheid om dit gedurende de hele dag in de dienstregeling in te plannen, maar ziet wel mogelijkheden: 'De OV-studentenkaart blijft bestaan en daar komt een grote groep mbo-leerlingen bij die ook zo'n kaart krijgt. Waarschijnlijk gaan die meer in de daluren reizen. We zullen aan de hand van reiscijfers de dienstregeling kunnen aanpassen.'

Volgens de regio-directeur hebben zowel ProRail als de NS nagedacht over nieuwe station tussen Assen en Groningen, zoals Glimmen, Tynaarloo, Assen-Noord en Assen-Zuid; maar dat is duur om te realiseren waardoor dit van de lijst geschrapt wordt. Ook is het onrendabel voor de reiziger:

'Hoe meer stops, hoe onaantrekkelijker een treinverbinding wordt voor reizigers die een langere afstand afleggen.'

Bron: RTV Noord