Raad van State: "Trappen Rabobrug naar perrons mogen"

De gemeente Utrecht mag de trappen van een nieuwe brug over het spoor bij Utrecht Centraal rechtstreeks naar de perrons laten leiden. Dat is de beslissing van de Raad van State.

De nog aan te leggen Rabobrug moet voetgangers en fietsers tussen de Dichterswijk en het centrum met elkaar verbinden. Winkelcentrum Hoog Catharijne was er fel op tegen, omdat de mensen van de brug direct dan direct naar de perrons kunnen komen, in niet langs de winkels hoeven te lopen.

Volgens Jan Hagenouw, de voorzitter van belangenvereniging Hoog Catharijne, kan dat wel 15 procent omzet schelen. "Dat is heel erg veel, zeker in een tendens waarin omzetten dalen. Dat maakt het heel erg zuur."

Drukte

De Raad van State naam in haar beslissing mee dat het alleen toegestaan is om de trappen aan te leggen als er noorzaak voor is vanwege de drukte.

De bouw van de 275 meter lange en 10 meter brede brug moet in 2015 beginnen, en voltooid zijn in 2016. De brug wordt grotendeels betaald door de Rabobank en heeft jaren vertraging opgelopen.

Corio, de eigenaar van Hoog Catharijne, en de gemeente Utrecht hebben nog niet op de uitspraak gereageerd.

Bron: RTV Utrecht