NS plaatst televisieschermen op stations tijdens WK

De wedstrijden van het Nederlands Elftal tijdens het komende WK voetbal zijn opnieuw te volgen op een aantal grote NS-stations. Dat heeft de vervoerder bekendgemaakt. Supporters die tijdens de duels op reis zijn hoeven zo niets te missen.

Een deel van de wedstrijden zijn onder meer te volgen op grote schermen in de stationshallen van Rotterdam Centraal, Amsterdam Bijlmer Arena, Breda en Arnhem. Ook de halve finale en de finale zullen worden uitgezonden, mocht Nederland niet zover komen.

Niet overal zijn er live-uitzendingen te zien van de wedstrijden. Op een aantal andere stations - Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Amsterdam Zuid, Leiden Centraal, Amersfoort en Eindhoven - hangen ook grote schermen, daar dat wordt hoogstens beperkt tot de laatste eindstanden en het laatste nieuws.

„We hebben goed gekeken op welke stations we wel de wedstrijden kunnen laten zien en waar het niet kan”, legt een woordvoerdster uit. Zo moet de doorstroom op de stations niet worden belemmerd door vele mensen. Ook zijn er om deze redenen geen tribunes of bankjes geplaatst om de wedstrijden te kunnen volgen. "Het is echt bedoeld voor overstappende reizigers die nog wat mee willen pikken van de wedstrijd."

"NS plaatst televisieschermen op stations tijdens WK"

Bron: Telegraaf