Op het station op expeditie naar Rottumeroog

Op het station van Groningen is maandag een foto-expeditie over Rottumeroog geopend. Reizigers kunnen vanaf nu midden op het station het afgesloten eiland Rottumeroog ontdekken.

De expositie bevat beelden van fotograaf Jasper Doest die bij hoge uitzondering 50 dagen op het eiland is gebleven om de collectie voor het tijdschrift National Geographic te schieten. Normaal gesproken is het eiland verboden terrein, maar in samenwerking met Staatsbosbeheer mocht Doest op het eiland verblijven. 'Het is heel moeilijk om de sfeer daar goed onder woorden te brengen. Vooral de stilte heeft indruk gemaakt. Je zag de natuur zonder dat die door mensen is aangeraakt', vertelt Doest.

De fotograaf heeft Groningen uitgekozen om zijn expositie over zijn expeditie te laten zien: 'Ik vind het heel belangrijk om mensen aan te spreken die niet dagelijks in aanraking komen met de natuur. Rottumeroog is een Gronings waddeneiland, dus het hoort thuis in Groningen. Er is veel aanloop op het Hoofdstation, dus daarom kozen we voor deze plek.'

Alle foto's zijn te zien in het tijdschrift National Geographic. Een deel daarvan is te vinden etalages op het station van Groningen  De foto-expositie is nog tot en met 27 juli op het station te zien.

Bron: RTV Noord