Nederlandse bedrijven dupe van staking Duitsland

Nederlandse bedrijven die samenwerken met goederenvervoerder DB Schenker zullen de dupe worden van de staking die vanaf vandaag ingaat in Duitsland. De staking zal tot aanstaande maandag duren, waarbij het de langste staking ooit zal zijn. Vanaf woensdagmiddag zal het goederenvervoer gedeeltelijk worden neergelegd.

"Het spijt ons erg dat we onze klanten niet kunnen bieden waarvoor ze hebben betaald. We hebben hen dinsdag geïnformeerd over de gevolgen", aldus een woordvoerder van het vervoersbedrijf. Het bedrijf heeft onder meer klanten in het havengebied van Rotterdam in zowel de industriële en de chemische sector.

De woordvoerder benadrukt dat niet overal het treinverkeer plat zal liggen: "De stakingsoproep is bedoeld voor de leden van GDL, een van de vakbonden in Duitsland. Er zullen ook machinisten zijn die wel gewoon aan het werk gaan", zegt de woordvoerder. Hoe groot het aandeel stakende machinisten precies is, weet het bedrijf niet. Normaal rijdt de vervoerder met gemiddeld honderd treinen per dag.

De staking zal tot aanstaande maandag 04:00 uur duren. Het treinreizigersvervoer zal vanaf aanstaande donderdag stil worden gelegd.


Foto: Rob Dammers (Flickr / CC)