Voorlopig laatste dag Duitse treinstaking

De treinstaking in Duitsland is zaterdag omstreeks 18 uur ten einde gekomen. Miljoenen reizigers moeten opnieuw rekening houden met veel treinuitval en vertragingen. Ook vanuit Nederland naar Duitsland is slechts "zeer beperkt treinverkeer" mogelijk, aldus de NS.

Met het voortijdig beëindigen van de staking kunnen mensen zondag naar Berlijn voor de herdenking van de val van de Berlijnse Muur. De Deutsche Bahn waarschuwt voor veel vertragingen de komende dagen. Vooral bij lange trajecten is er sprake van treinuitval.

Staking

Machinisten legden deze week het werk neer omdat ze meer salaris willen en twee uur minder per week willen werken. Oorspronkelijk zouden ze tot maandagochtend het werk neerleggen. De DB noemde staking 'ongepast'.

De NS waarschuwt de reizigers dat aanstaande zondag de problemen nog niet opgelost zullen zijn. Zo rijdt de ICE van Amsterdam naar Keulen via een andere route en zal de Intercity Berlijn vanuit Nederland nog tot de grensplaats Bad Bentheim rijden. Daar vandaar is er geen vervangend vervoer mogelijk.

Bron: Leidsch Dagblad