NS stelt sluiting OV-poortjes op Rotterdam Centraal uit

De permanente sluiting van de toegangspoortjes op Rotterdam Centraal is voor langere tijd uitgesteld. De kans is zelfs groot dat ze pas in 2016 mogelijk zullen worden gesloten. De aanleiding van het uitstel is de chaotische situatie die afgelopen week ontstond bij het tijdelijk sluiten van de poortje tijdens een proef.

Uiteindelijk zullen er dit jaar en volgens jaar op meer station de poortjes worden gesloten, waarbij de reiziger verplicht een OV-chipkaart moet gebruiken om in te checken, en voor anoniemen OV-chipkaarten zelfs 20 euro aan saldo op de kaart met hebben gestort. Volgens NS-woordvoerder Eric Trinthamer is het moment waarop de poortjes helemaal dicht gaan, in Rotterdam nog niet bepaald. 'We doen dat pas als de klant daar echt klaar voor is,' legt hij uit.

De NS doet momenteel een proef met een passagepas op Rotterdam-Zuid, die ook gebruikt zou kunnen worden op CS. Ook doet de NS een onderzoek naar een special passagerecht-product waarmee je kosteloos toegang krijgt tot het station.

Bron: AD