Nieuwe OV-terminal station Arnhem dit jaar open

Vanaf het ontwerp tot na bouw heeft het 20 jaar geduurd, maar dit jaar zal de nieuwe OV-terminal van station Arnhem officieel geopend worden. Eind dit jaar moet de opening van het futoristische gebouw gaan plaatsvinden, waaraan nu dagelijks honderder bouwvakkers aan werken.

Een opmerkelijk onderdeel van de nieuwe OV-terminal zijn de gekromde, wokkelvormige wanden die op uiterst technische wijze zijn geconstrueerd. Om dit te kunnen construeren werd scheepsbouwer Centraalstaal uit Groningen door de aannemer gevraagd om deze onderdelen te bouwen.

„Dit is eigenlijk een scheepsromp op zijn kop”, verklaart projectleider van de Bouwcombinatie Menno van Middelkoop. Het gebouw zelf is ontworpen door de beroemde architect Ben van Berkel.

Het budget van de bouw van de nieuwe stationshal komt uit op 37 miljoen euro, en werd door de opdrachtgevers niet overschreden.

Trots

Projectmanager Karin van Helmond van ProRail geeft aan trots op het nieuwe gebouw te zijn. "Dit ontwerp is uniek en maakt het zó bijzonder".

ProRail verwacht zaterdag veel bezoekers op de 10e editie van de Dag van de Bouw waarop leden van Bouwend Nederland de bouwhekken openstellen voor het publiek.

Bron: De Telegraaf