Treindienstleider bekent fout na botsing

De treindienstleider die verantwoordelijk zou zijn voor de fatale treinbosting tussen twee forenzentreinen in Zuid-Italíe heeft zijn fout bekend. De ramp werd erd veroorzaakt doordat de stationschef per abuis een groen sein had gegeven. Doordat beide treinen vertraging hadden zou de man in verwarring zijn geraakt. Bij het ongeluk kwamen 27 mensen om het leven en raakten er tientallen gewond.

Het officiële onderzoek naar het ongeluk is nog in volle gang. Dat wordt uitgevoerd door het parket van de plaats Trani. Volgens een reconstructie van de Italiaanse krant La Stampa zouden er drie treinen op het traject hebben gereden, terwijl doorgaans twee treinen zouden rijden. De reden van de derde trein zou te wijtten zijn geweest aan een vertraging.

Niet alleen de medewerker van de treindienstleiding zou verantwoordleijk zijn geweest, maar ook de stationsschef van Corato. Hij zou zou volgens La Stampa ook fouten hebben gemaakt. Hij had moeten zien dat er een trein uit de tegenovergestelde richting kwam terwijl er net een trein van zijn station was vertrokken.

Grootste ramp sinds jaren

Het ongeluk is het zwaarste sinds jaren in Italië. Premier Matteo Renzi heeft zijn medeleven betuigd door dinsdag een trip naar Milaan vanuit Rome te onderbreken. Hij noemde het ongeluk een 'een moment van tranen' voor Italië, en betuigde zijn medeleven met de slachtoffers.