NS gestart met vervanging van stoelen in SLT Sprinters

De NS is donderdag gestart met de vervanging van de stoelen in de SLT Sprinter. Alle stoelen zullen de komende maanden voorzien worden van kunstleer. De vervanging is hard nodig omdat de oude stoffen stoelen veel stof aantrekken en inmiddels sporen van slijtage vertonen.

De vervanging gebeurt in het Technisch Centrum bij het opstelterrein aan de Cartesiusweg in Utrecht. Het is de bedoeling dat er elke werkdag een SLT-treinstel behandeld wordt. Met nog net minder dan 130 treinstellen te gaan zal de gehele ombouw ongeveer een half jaar in beslag nemen. Hiermee krijgen deze moderne treinen ook een zelfde stoelbekleding die de FLIRT ook heeft. In totaal worden er zo'n 35.000 stoelen vervangen.

Al eerder heeft de NS vorig jaar een proef uitgevoerd in twee treinstellen. Nu de proef geslaagd is zullen ook de andere stellen voorzien worden van het vernieuwde meubilair.

Foto: NS

Foto: Treinenweb
Foto boven: De nieuwe stoelzittingen in treinstel 2424 die als proef al eerder vorig jaar voorzien is (Foto: NS)
Foto onder: De verschillen van de twee zittingen tijdens een presentatie van BMS Projectstoffering tijdens de InnoTrans 2018 vakbeurs, die het nieuwe meubilair levert. (Foto: Treinenweb)