Thalys boekt succesvol eerste half jaar met 4,8% meer reizigers

De komst van drie nieuwe bestemmingen voor de Thalys: Marne-La-Vallée, Roissy-Charles de Gaulle en Bordeaux - resulteert in een uitstekend eerste halfjaar met 4,8% meer reizigers dan vorig jaar. Ook de zomer ziet er veelbelovend uit, meldt de internationale vervoerder.

"In onze vier landen (Nederland, Belgié, Duitsland, Frankrijk, red.) zie ik twee zeer sterke trends. De trein wint terrein. En onze nieuwe bestemmingen vallen in de smaak; ze zijn goed bereikbaar en rijk aan cultuur. Met een stijging van 4,8% in reizigers in het eerste halfjaar beseffen we eens te meer wat ons bestaansrecht is.”, zegt CEO Bertrand Gosselin.

Groei

De mooie groeiresultaten zijn te danken aan de populaire verbinding tussen Brussel en Parijs, maar ook aan de Nederlandse route, mede door het succes van de nieuwe rechtstreekse lijn naar Disneyland Paris en Roissy-Charles de Gaulle, die eind maart gelanceerd werd. Inmiddels werden al meer dan 100.000 tickets verkocht voor deze nieuwe verbinding.

De stijging van reizigers geldt voor alle categorieën passagiers: professionals die zich steeds vaker met de trein verplaatsen omwille van de snelheid en uitgebreide diensten, alsook recreatieve reizigers die hun gading vinden in de bestemmingen die Thalys aanbiedt.

Artikel gaat verder na de afbeelding

Foto: Ad Boer
Foto: Ad Boer

 

Veelbelovende zomer 2019

Thalys ziet, ten opzichte van de zomer 2018, nu al een stijging van 13% verkochte tickets voor deze zomer, inclusief een sterke stijging in het aantal gezinnen (+26%) en jongeren (+24%) die deze zomer aan boord zullen stappen van de rode trein.

Groei Thalys

In 2018 behaalde de Thalys voor de mijlpaal om meer dan 7,5 miljoen reizigers vervoeren op één jaar tijd. Vanuit Amsterdam brengt deze hogesnelheidstrein je tegenwoordig in 1:51 uur naar Brussel en in 3:18 uur naar Parijs. In 2008 al was Thalys pionier op het vlak van Wifi aan boord. Sinds december 2017 biedt Thalys drie serviceniveaus aan: reizen in de klasse “Standaard” kan vanuit Nederland vanaf € 35, “Comfort” biedt een eersteklaservaring zonder extra kosten, en “Premium” een uitgebreide waaier aan diensten, inclusief een maaltijd die aan  de zetel wordt opgediend. Thalys is sinds 2015 een volwaardige spoorwegmaatschappij, met SNCF en NMBS als aandeelhouders.

Infographic: Thalys
Het vervoersnetwerk van de Thalys in 2019. (Infographic: Thalys)