Schoonmaker overleden na werk met trein NS, collega opgenomen in ziekenhuis

 (Foto: Treinenweb)
(Foto: Treinenweb)

Een schoonmaker is overleden nadat hij onwel werd na zijn schoonmaakdienst op het opstelterrein bij Utrecht Centraal. Een andere medewerker werd ook onwel en werd in het ziekenhuis opgenomen, maar zijn toestand is stabiel. Verschillende NS-medewerkers waren getuige van het incident.

Een woordvoerder van NS bevestigt dat de twee dinsdagochtend aan het werk waren op een opstelterrein bij Utrecht Centraal. Daar worden de treinen schoongemaakt door Vebego, een bedrijf dat voor de NS werkt. De twee medewerkers zouden niet tijdens hun dienst of in de trein onwel zijn geworden, maar nadat de schoonmaakdienst was afgerond. Ze bevonden zich nog op het terrein. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk en wordt momenteel onderzocht. Ook camerabeelden zouden zijn veiliggesteld.

'Flinke schok'

De NS beschrijft de gebeurtenis als 'een flinke schok'. "In de eerste plaats uiteraard voor familie, vrienden en directe collega’s van Vebego. Maar ook voor veel NS’ers, zeker voor de collega’s die erbij waren, zal dit hard binnenkomen." De vervoerder heeft inmiddels ook nazorg geregeld voor hen en houdt het personeel ook op de hoogte over het incident.

FNV is geschrokken

De vakbond FNV geeft aan dat ze geschrokken zijn van het nieuws. "We wachten het verloop en de resultaten af van de onderzoeken. Wij begrijpen dat dit voor iedereen binnen NS en de sector een grote schok is en wensen iedereen sterkte. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden", zegt Henri Janssen, bestuurder van FNV Spoor. FNV heeft de NS om meer informatie gevraagd.

Ook de vakbond CNV reageert op het overlijden van de medewerker: "Een vreselijk incident, we hebben veel vragen over wat hier is gebeurd. We willen eerst grondig onderzoek", reageert Kees de Vos van CNV.