Twee weken lang geen treinen naar station Ede-Wageningen vanwege werkzaamheden

Vanaf maandag rijden er twee weken lang geen treinen van en naar station Ede-Wageningen vanwege werkzaamheden. (Foto: Treinenweb.nl)
Vanaf maandag rijden er twee weken lang geen treinen van en naar station Ede-Wageningen vanwege werkzaamheden. (Foto: Treinenweb.nl)

Hoewel station Ede-Wageningen al enige tijd in gebruik is, is het nog niet volledig af. Daarom wordt er van 29 juli tot en met 13 augustus dag en nacht aan gewerkt. Deze zomer zijn de werkzaamheden intensiever dan ooit. Gedurende deze periode rijden er geen treinen van, naar of via station Ede-Wageningen. NS en RRReis bieden vervangend busvervoer aan.

Op en rond station Ede-Wageningen gaat ProRail tijdens deze periode met verschillende onderdelen aan de slag. De oude reizigerstunnel wordt gesloopt en er komt een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel. Daarnaast wordt gewerkt aan het stationsgebouw, sporen en perrons.

Werkzaamheden

In het eerste weekend van augustus wordt de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor gereden. Dit is de nieuwe Westtunnel, die vanaf het Noordplein op de juiste plek wordt gereden. De tunnelelementen liggen al klaar in het Frisopark. Zodra de tunneldelen op de juiste plek liggen, wordt het zand weer aangevuld en de sporen teruggelegd.

Reisadvies

Reizigers tussen Utrecht Centraal en Arnhem Centraal kunnen via ’s-Hertogenbosch omreizen, wat een extra reistijd van ongeveer 45 minuten oplevert. Voor reizigers tussen Amersfoort Centraal en Arnhem Centraal is omreizen via Deventer mogelijk, met een extra reistijd van ongeveer 30 minuten. Tussen Driebergen-Zeist en Arnhem rijden zowel een rechtstreekse snelbus als een stopbus, waarbij de snelbus rechtstreeks van Driebergen-Zeist naar Arnhem gaat en de stopbus stopt in Driebergen-Zeist, Veenendaal-de-Klomp, Ede-Wageningen en Arnhem Centraal.

Station Ede-Wageningen is in deze periode alleen via de zuidzijde te bereiken. Er rijdt een pendelbus tussen Wolfheze en Ede-Wageningen. De intercity tussen Utrecht Centraal en Driebergen-Zeist blijft rijden, net als de sprinter tussen Wolfheze en Arnhem. ICE-treinen, die normaal via deze route rijden, worden omgeleid, waardoor ze 30 minuten eerder vertrekken of later aankomen. Na 20:00 uur rijden er minder intercity's tussen Arnhem Centraal en Nijmegen en de nachttrein tussen Utrecht Centraal en Arnhem wordt vervangen door een nachtbus.

Hinder door grootschalige werkzaamheden

De reisplanner is inmiddels al bijgewerkt. NS adviseert reizigers om vlak voor hun reis de NS Reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd. Op en rond het station worden reizigers zo goed mogelijk geïnformeerd en begeleid. Deze zomer vinden er op veel plekken in Nederland werkzaamheden aan het spoor plaats.