Werkzaamheden tussen Rotterdam en Den Haag lopen uit tot woensdag

 (Foto: Treinenweb)
(Foto: Treinenweb)

Spoorbeheerder ProRail heeft laten weten dat de huidige werkzaamheden tussen Den Haag en Rotterdam verder gaan uitlopen. Dat betekent dat er ook dit weekend, maandag en dinsdag nagenoeg geen treinen tussen deze steden rijden.

Dit zorgt voor hinder voor reizigers, waardoor zij langer onderweg zijn en rekening moeten houden met forse drukte. Ook valt de hinder samen met het zomercarnaval dat dit weekend in Rotterdam plaatsvindt.

Uitstel

Er is volgens de spoorbeheerder vertraging ontstaan bij de werkzaamheden aan het beveiligingssysteem tussen Den Haag HS en Schiedam. Dit heeft geleid tot een verschuiving van het testwerk naar het weekend in plaats van donderdag 25 en vrijdag 26 juli.

Reisadvies

 

ProRail en NS adviseren reizigers tussen Den Haag HS en Rotterdam Centraal om via Gouda te reizen. Ook is er een reisroute met de Rotterdamse metro van RET. Reizigers die grote drukte willen voorkomen, kunnen overwegen om voor alternatief vervoer te zorgen. ProRail geeft aan de dat werkzaamheden in ieder geval tot en met dinsdag 30 juli duren.

De uitloop van de werkzaamheden kan ook impact hebben op andere stations in de omgeving. Het reisadvies verschilt afhankelijk van de reis. Het advies aan reizigers is daarom om de reisplanner een dag van tevoren te raadplegen. Hierin wordt ook de reisopties met de Rotterdamse metro als mogelijkheid getoond. Deze zal naar verwachting ook erg druk zijn.