Werkzaamheden tussen Den Haag HS en Schiedam lopen verder uit

Het stationsgebouw van Den Haag HS. (Foto: Rudolphous)
Het stationsgebouw van Den Haag HS. (Foto: Rudolphous)

De werkzaamheden aan het spoor tussen Den Haag HS en Schiedam lopen verder uit. Het is nog onbekend wanneer de werkzaamheden klaar zullen zijn. Oorspronkelijk zouden deze op 26 juli afgerond moeten zijn.

Vanwege de werkzaamheden rijden er al sinds 13 juli geen treinen meer tussen Rotterdam en Den Haag. Vorige week bleek dat het vrijgeven van het spoor op vrijdag 26 juli onhaalbaar was, en werd de indienststelling verschoven naar maandag 29 juli. Later werd dit uitgesteld naar 30 juli en daarna naar woensdag 31 juli. Inmiddels heeft ProRail aangegeven dat de werkzaamheden nog verder uitlopen tot nader order.

Tjark de Vries, directeur Strukton Rail Nederland: “Het spijt ons verschrikkelijk voor de reiziger die hier de dupe van is. Dat het nu mis is gegaan, komt door een combinatie van factoren, waaronder de schaarste aan technische mensen, met name in de elektrotechniek. Dan gaat het niet alleen om monteurs, maar ook om de gespecialiseerde werkvoorbereiding- en uitvoeringsfuncties. We doen er alles aan om het werk gecontroleerd en veilig uit te voeren.”

Reisadvies

NS adviseert reizigers tussen Den Haag HS. Delft en Schiedam, indien mogelijk, om te reizen via Gouda. De NS-reisplanner wordt per dag bijgewerkt, en dus is het advies om een dag van te voren de reis te plannen. Voor een omreisadvies per trein is dan het advies om in de reisplanner de opties Bus/Tram/Metro uit te vinken.

NS en RET spannen zich in om extra bussen en metro’s te laten rijden als alternatief vervoer.