NightJet gestrand tussen Arnhem en Nijmegen, 500 passagiers geëvacueerd

De betrokken NightJet voordat die tussen Arnhem en Nijmegen strandde. (Foto: Arny Bouwmeester)
De betrokken NightJet voordat die tussen Arnhem en Nijmegen strandde. (Foto: Arny Bouwmeester)

Maandagavond is de NightJet in de richting van Innsbruck gestrand tussen Arnhem en Nijmegen. De trein strandde vanwege een beschadigde bovenleiding. In de trein bevonden zich ongeveer 500 reizigers die uiteindelijk geëvacueerd werden.

De reizigers werden rond 22:00 uur geëvacueerd waarna ze een voucher kregen om een hotel te kunnen boeken waar ze de nacht konden doorbrengen. "Veel hotels in de omgeving van Utrecht zaten vol. Zestig reizigers konden geen hotel vinden. Voor hen is een treinstel neergezet op Utrecht Centraal, zodat ze sowieso overdekt zaten en verwarming hadden." vertelt een woordvoerder van ProRail tegenover NU.nl. Van deze extra trein hebben vijftien tot twintig reizigers gebruik gemaakt. De andere reizigers konden met een andere binnenlandse nachttrein naar Amsterdam toekomen om daar gebruik te maken van een hotel om te overnachten. Alle tickets van de reizigers zijn inmiddels omgeboekt.

De kapotte bovenleiding tussen Arnhem en Nijmegen is afgelopen nacht weer hersteld waardoor het treinverkeer vanaf vanmorgen 7:30 hier weer op gang kon komen. De locomotief van de NightJet zou lichte schade hebben opgelopen en moet worden hersteld.