Vrijdag rijden er weer treinen tussen Den Haag HS en Schiedam

Vrijdag rijden er weer treinen tussen Den Haag HS en Schiedam. (Foto: Rudolphous)
Vrijdag rijden er weer treinen tussen Den Haag HS en Schiedam. (Foto: Rudolphous)

Spoorbeheerder ProRail verwacht aanstaande vrijdagochtend het spoor tussen Den Haag HS en Schiedam-Centrum weer in gebruik te kunnen stellen. Momenteel vinden er testritten op het traject plaats die er hoopvol uitzien.

De werkzaamheden op dit traject liepen deze week uit vanwege een opgelopen achterstand in de beveiligingswerkzaamheden van het spoor en een tekort aan vakspecialisten. Afgelopen maandag was er nog niks bekend over een datum van ingebruikname van het spoor.

Tjark de Vries, directeur Strukton Rail Nederland die verantwoordelijk is voor de spoorwerkzaamheden, sprak eerder dit uit: "Het spijt ons verschrikkelijk voor de reiziger die hier de dupe van is. Dat het nu mis is gegaan, komt door een combinatie van factoren, waaronder de schaarste aan technische mensen, met name in de elektrotechniek. Dan gaat het niet alleen om monteurs, maar ook om de gespecialiseerde werkvoorbereiding- en uitvoeringsfuncties. We doen er alles aan om het werk gecontroleerd en veilig uit te voeren."

Vandaag vinden er nog testritten plaats om te controleren of de verschillende veiligheidssystemen goed met elkaar 'communiceren'. Een storingsploeg staat paraat om eventuele storingen meteen op te kunnen lossen.