Duitse spoorwegen geraakt door sabotage op het spoor

De Duitse spoorwegen zijn geraakt door sabotage op het spoor. (Foto: Thijs Nuis)
De Duitse spoorwegen zijn geraakt door sabotage op het spoor. (Foto: Thijs Nuis)

De Deutsche Bahn is afgelopen nacht getroffen door sabotage op het Duitse spoor. Afgelopen nacht werd er in Berlijn brand gesticht in de bekabeling langs het spoor, wat vertragingen veroorzaakte voor treinen in heel Duitsland. Links-radicalen hebben de verantwoordelijkheid voor deze sabotage opgeëist.

De brand brak afgelopen nacht uit in een kabelschacht, waarbij meerdere kabels beschadigd raakten. Hierdoor liepen zowel intercity's, langeafstandstreinen, regionale treinen als de lokale S-bahn in Berlijn vertraging op.

"Omdat verschillende kabels zijn aangetast, zullen de reparatiewerkzaamheden het hele weekend duren", vertelde een woordvoerder van het Duitse spoorbedrijf Deutsche Bahn tegen lokale media. "De treindiensten zullen naar verwachting beperkt zijn tot begin volgende week."

Eerdere sabotages

Vorige week vond er ook al een mogelijke sabotage plaats door brand bij het spoor tussen de Noord-Duitse steden Bremen en Hamburg. De beschadigde kabels leidden toen tot uitval van treinen, maar de schade kon snel worden hersteld.

Ook in Frankrijk was er vorige week vrijdag, aan het begin van de Olympische Spelen, sprake van vertraging op het sporennetwerk vanwege sabotageacties, waarbij technische infrastructuur moedwillig werd beschadigd. Deze sabotage werd ook gelinkt aan links-extremisme. Het herstel heeft toen tot het einde van het weekend geduurd.