Dinner Train in zwaar weer, geen ritten meer gepland in dit jaar

Een foto van de Dinner Train, 'een rijdend restaurant'. (Foto: Rob Dammers)
Een foto van de Dinner Train, 'een rijdend restaurant'. (Foto: Rob Dammers)

De Dinner Train, het bedrijf dat mensen in een rijdende trein diners aanbiedt, verkeert in zwaar weer. Mensen die een diner geboekt hebben in het rijdende restaurant krijgen voorlopig geen geld terug, en alle ritten voor dit jaar zijn geannuleerd. Ook het personeel zou al een poosje niet uitbetaald zijn.

Dinner Train is een rijdend restaurant in een trein waar gasten kunnen kiezen uit verschillende menu's. De trein vertrekt normaal gesproken wekelijks vanuit een andere stad. De twee uur durende rit kost ongeveer 100 euro per persoon. De exploitatie wordt uitgevoerd via Train Charter Events welke gevestigd zit in Oisterwijk.

Gedupeerden

Op internet hebben veel in de media veel gedupeerden zich gemeld die voorlopig geen geld terug lijken te krijgen, maar wel voorzien worden van een voucher die twee jaar geldig zou zijn. Volgens Dinner Train zouden de mensen die gereserveerd hebben na vijf maanden die voucher ook kunnen inzetten voor een volledige terugbetaling. Dinner Train zegt gasten op die manier gefaseerd te willen terugbetalen. "Omdat het een rijdende trein betreft, zijn we afhankelijk van meerdere onderaannemers", maakte het bedrijf eerder bekend aan haar klanten.

Op haar website maakt het bedrijf niks bekend over situatie. Ook de boekingsmodule zou niet werken omdat er geen boekingsdatums beschikbaar zijn, en er geen ritten maar bekend zijn. Wel zouden de vervallen ritten nog wel op de agenda op de site aanwezig zijn.

Personeel

Dinner Train heeft te maken met operationele problemen door betalingsachterstanden, veroorzaakt "omdat we de afgelopen periode meer uitval hebben gehad van rijtuigen die wij huren". Daarnaast wachten sommige werknemers al weken of maanden op uitbetaling, met bedragen variërend van enkele honderden tot 3.500 euro. Bijna alle medewerkers van Dinner Train werken via een zzp-contract, waarvan een grote hoeveelheid van hen student is.

Eerder faillissement

Dinner Train ging in 2019 failliet, waarna de marketingmanager het bedrijf overnam. De voormalige eigenaar werd, voor zover bekend is, leverancier voor het bedrijf. Het is nog onduidelijk hoe lang het duurt voordat het bedrijf weer zijn ritten op het spoor kan maken. DinnerTrain verwacht echter tegen het einde van deze maand de planning voor 2025 beschikbaar te hebben, met opnieuw een volledige keuze uit 27 vertreksteden in Nederland.