Arriva Limburg komt met gratis reisproduct voor kinderen tot 12 jaar

Arriva Limburg komt met een gratis reisproduct voor kinderen tot 12 jaar. (Foto: Rob Dammers)
Arriva Limburg komt met een gratis reisproduct voor kinderen tot 12 jaar. (Foto: Rob Dammers)

Arriva in Limburg wil meer reizigers aantrekken door gratis trein- en busvervoer aan te bieden voor kinderen tot en met 11 jaar. De regionale vervoerder hoopt hiermee minimaal het aantal reizigers van vóór de coronapandemie te bereiken.

Tot nu gold het gratis reizen enkel voor kinderen tot en met 3 jaar. Onder de naam Kids Vrij breidt Arriva dit binnenkort uit naar kinderen tot en met 11 jaar in heel Limburg. Hiermee wil Arriva het openbaar vervoer aantrekkelijker maken voor gezinnen en hen stimuleren om vaker van het openbaar vervoer gebruik te maken. Volgens de vervoerder wordt er geregeld zelfs naar gevraagd bij de informatiebalies.

Arriva wil dit vanaf september geleidelijk uitrollen, en op 1 januari het reisproduct officieel aanbieden voor de reiziger. Met de proefperiode wil Arriva kijken of het alles goed functioneert.

Voordeel Jeugd

Arriva introduceert in Limburg naast Kids Vrij ook Arriva Voordeel Jeugd voor 12-18-jarigen, waarmee jongeren maximaal 50 euro per maand betalen voor reizen, met meer korting bij vaker reizen. Daarnaast komen er nieuwe dalurenproducten met kortingen die ook in de middagspits van toepassing zullen zijn. Deze spits geldt van 16.00 tot 18.30 uur.