NS telt recordaantal racefans naar Zandvoort tijdens F1-weekend

NS telde dit weekend een recordaantal aan racefans die naar Zandvoort afreisden tijdens het Formule 1 weekend. (Foto: NS)
NS telde dit weekend een recordaantal aan racefans die naar Zandvoort afreisden tijdens het Formule 1 weekend. (Foto: NS)

NS heeft opnieuw tijdens het Formule 1 weekend een recordaantal reizigers naar Zandvoort gebracht. Ruim 136.000 enthousiaste racefans namen de trein. Dat is meer dan de voorgaande edities. NS reed tot zondagavond laat extra treinen als normaal van en naar Zandvoort.

De vervoerder is trots op hoe het weekend verlopen is. Veel fans hebben het storm- en regenachtige weer op vrijdag en zaterdag getrotseerd en zijn met de trein naar Zandvoort gereisd. Zondag, tijdens de race, was het hoogtepunt van het evenement, en was het topdrukte op het station. Dankzij maatregelen met crowd-control was de situatie net als de voorgaande evenementen beheersbaar gebleven.

Voor de eerste keer sinds de Formule 1 race in 2021 op Zandvoort weer gereden wordt is Max Verstappen niet als eerste over de finish geëindigd. De 24-jarige Brit Lando Norris mocht dit jaar in Zandvoort als winnaar de beker in ontvangst nemen.

Dienstregeling

NS reed het hele weekend een uitzonderlijke dienstregeling met iedere 5 minuten een trein op maximale lengte tussen Amsterdam en Zandvoort. Zo kon de NS 10.000 reizigers per uur naar Zandvoort brengen. In de avond, nadat de race voorbij was, werd afgeschaald naar zes Sprinters per uur.

De racefans werden in Zandvoort de weg gewezen richting de juiste trein of naar naar het circuit dat op loopafstand is. De stations werden voorzien van route-aanduiding in Formule 1-stijl, en als leuk aandenken aan dit speciale weekend, konden alle racefans met een broertje van de mysterieuze Stig, bekend van Top Gear, op de foto.