Paralympische atleten met Eurostar vertrokken naar Parijs

Afgelopen weekend zijn de eerste Paralympische atleten naar Parijs gereisd.  (Foto: Eurostar)
Afgelopen weekend zijn de eerste Paralympische atleten naar Parijs gereisd. (Foto: Eurostar)

Afgelopen weekend vertrokken de eerste Paralympische atleten van Paralympisch Team NL vanuit Rotterdam met de Eurostar naar Parijs. Eurostar is de officiële vervoerspartner van de Paralympische teams uit België, Groot-Brittannië en Nederland brengt de deelnemers naar de Paralympische Spelen toe die aanstaande woensdag van start gaan.

Tijdens de reis naar Parijs en terug zorgt Eurostar voor een comfortabele en duurzame reiservaring. Dankzij de keuze voor de trein hebben de atleten hun CO2-uitstoot met gemiddeld 90 procent verminderd ten opzichte van een reis met een benzineauto, en met 95 procent vergeleken met een vliegtuig. In juli was de internationale vervoerder ook verantwoordelijk voor het vervoer van de deelnemers van Nederland, België, Groot-Brittannië en Duitsland voor de Olympische Spelen

Paralympische Spelen

De Paralympische Spelen zijn de Olympische Spelen voor mensen met onder meer een lichamelijke handicap, visuele beperking, licht verstandelijke beperking en/of hersenverlamming. Ze worden altijd in hetzelfde jaar gehouden als de Olympische Spelen, doorgaans in de maand na de Olympische Spelen, en sinds de Zomerspelen van 1988 worden ze ook altijd in dezelfde stad gehouden. Er zullen maar liefst 21 verschillende sporten worden beoefend, zoals atletiek, basketbal en paardensport, roeien en tennis.