NS laat reclametrams rijden in Amsterdam en Den Haag

De speciale in NS-huisstijl bestickerde tram in Amsterdam bij de GVB. (Foto: NS / Kristel van Dijk)
De speciale in NS-huisstijl bestickerde tram in Amsterdam bij de GVB. (Foto: NS / Kristel van Dijk)

In Den Haag en Amsterdam rijden de komende weken enkele bijzondere trams en bussen rond die voorzien zijn van een NS-uiterlijk. Met het inzetten van NS-reclametrams bij de GVB en HTM wil de NS benadrukken dat de NS-app 'meer kan dan je denkt'. In de app kan een reis van deur-tot-deur worden gepland, en dus ook een bus of tramverbinding.

Op dit moment gebruiken dagelijks drie miljoen mensen de NS-app. Het overgrote deel doet dit vooral om een treinreis te plannen. Met de bestickerde bussen en trams wil de NS laten zien dat iedereen ook andere vormen van vervoer in de app kan plannen en dat dit ook geldt voor een reisadvies van deur tot deur. De trams zijn opvallend met het 'flow'-design dat momenteel ook gebruikt wordt bij de tweede en derde generatie VIRM-dubbeldekkers, de Vectron locomotieven en de ICNG voor Brussel.

Naast een deur-tot-deur advies heeft de app ook andere handige functies, zoals een mogelijkheid om meldingen te krijgen over een geplande reis. Maar ook notificaties over het huren van een OV-fiets, een Check-scooter of een Greenwheels-auto.