Prorail stelt verbreding van perron 3 op Utrecht Centraal uit

Prorail stelt de verbreding van perron 3 op Utrecht Centraal voorlopig uit. (Foto: Rob Dammers)
Prorail stelt de verbreding van perron 3 op Utrecht Centraal voorlopig uit. (Foto: Rob Dammers)

Spoorbeheerder ProRail heeft de verbreding van het drukke perron 3 op Utrecht Centraal uitgesteld. De werkzaamheden, die aanvankelijk vrijdag zouden beginnen, zouden niet veilig binnen de geplande negen dagen kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast kampt ProRail met een tekort aan personeel, waardoor het project verder wordt vertraagd.

Perron 3 is het perron waar treinen op spoor 5 aankomen vanuit de richting Arnhem en Amsterdam Schiphol, is tijdens de spitsuren een van de drukste plekken op het station, met dagelijks duizenden reizigers.

Verbreding

De verbreding van het perron was bedoeld om de grote stroom reizigers beter te kunnen verwerken. Momenteel moeten medewerkers van ProRail de reizigersstromen in goede banen leiden om de veiligheid te waarborgen. Een bredere perron zou een structurele oplossing bieden voor de toenemende drukte op dit traject. Het is echter nog onduidelijk wanneer de werkzaamheden alsnog zullen plaatsvinden.

Ondanks het uitstel van de verbreding gaan enkele voorbereidende werkzaamheden wel door. Zo wordt een wissel verplaatst, wordt spoor 4 ingekort, en wordt het perron bij spoor 3 en 4 verlengd. NS waarschuwt reizigers dat ze rekening moeten houden met gewijzigde vertreksporen en drukte tijdens de spits. ProRail waarschuwt dat de drukte op het perron en de langere wachttijden voorlopig aanhouden, totdat definitief bekend is wanneer de verbreding plaats zal vinden.