Machinist goederentrein zwaargewond na aanrijding met vrachtwagen

 (Foto: Treinenweb)
(Foto: Treinenweb)

Woensdagmiddag omstreeks 13:30 is een 25-jarige man uit Zwijndrecht om het leven gekomen bij een aanrijding tussen een goederentrein en een vrachtwagen bij een spoorwegovergang op de Zanddijk in Hooge Zwaluwe, Noord-Brabant.

Het slachtoffer die overleden is was een medewerker van DB Cargo en bevond zich op het "balkon" rondom de 6400-serie locomotief. Twee anderen, waaronder de machinist van de trein, raakten lichtgewond. De man uit Zwijndrecht werd ter plekke gereanimeerd, maar bezweek aan zijn verwondingen.

De chauffeur van de vrachtwagen raakte niet gewond en is aangehouden voor betrokkenheid bij de aanrijding, wat een standaardprocedure is bij dit soort ongevallen. De toedracht van het ongeluk wordt nog onderzocht, waarbij ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) en de Arbeidsinspectie zijn geïnformeerd. Twee onderzoekers van de OVV zijn ter plaatse om een verkennend onderzoek te doen door gesprekken met betrokkenen en het verzamelen van informatie.

De goederentrein bestond uit vijf wagens en vervoerde voor zover bekend geen gevaarlijke stoffen. De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht door de politie en de OVV, die kijken naar onder meer de wrakstukken en omstandigheden rond het incident.