Arriva Limburg: Maximale inzet voor verbetering Drielandentrein

Arriva Limburg zet zich maximaal in voor verbetering van de Drielandentrein. (Foto: Treinenweb)
Arriva Limburg zet zich maximaal in voor verbetering van de Drielandentrein. (Foto: Treinenweb)

Spoorvervoerder Arriva in Limburg wil zich op diverse manieren maximaal inspannen om de problemen rond de Drielandentrein op te lossen, zo laat de vervoerder weten aan omroep L1. Eerder deze week gaf reizigersvereniging Rover aan dat de Drielandentrein, die tussen Luik, Maastricht en Aken rijdt, onbetrouwbaar is.

Zo zou er te vaak sprake zijn van personeelsuitval, materieeluitval of een vertraagde goederentrein die tussen de dienstregeling door wordt gepland. Door deze situaties zou de reiziger de dupe zijn en daardoor vertraging oplopen en soms zelfs een aansluiting missen.

"We hebben inderdaad de laatste tijd nog wel eens wat aanpassingen gehad in de dienstregeling en soms in de uitvoering van de Drielandentrein. We realiseren ons dat dat vervelend is voor de reizigers", laat Arriva weten tegenover L1. "Zoals in alle sectoren is er ook voor vervoer en Arriva sprake van een krappe arbeidsmarkt. We zijn volop bezig met werving en opleiding van machinisten."

Ook geeft de Limburgse vervoerder toe dat treinen soms kunnen uitvallen vanwege technische storingen, en dat ze in dat geval de trein zo snel mogelijk naar de werkplaats sturen voor reparatie.

De genoemde oplossing van Rover om spoor 4 in Heerlen te splitsen in een a- en b-zijde wordt al door Arriva onderzocht. Met een dergelijke splitsing moet een sneeuwbaleffect waarmee door een enkele trein meerdere treinen vertraging oplopen, worden verkleind. "Mogelijk kan deze aanpassing worden doorgevoerd in de dienstregeling van volgend jaar. Daar hebben wij Rover ook van op de hoogte gebracht. Dit is overigens één van de meerdere oplossingen die we nu ook in onderzoek hebben voor het verbeteren van de betrouwbare inzet van de drielandentrein", aldus de woordvoerder.

Ook geeft de vervoerder aan dat ze nauw contact hebben met diverse partijen om vertraging door goederentreinen tegen te gaan.