ProRail werkt vijf dagen aan spoor tussen Zwolle en Deventer

ProRail werkt vanaf 16 september vijf dagen aan het spoor tussen Zwolle en Deventer. (Foto: Treinenweb)
ProRail werkt vanaf 16 september vijf dagen aan het spoor tussen Zwolle en Deventer. (Foto: Treinenweb)

ProRail werkt van maandag 16 tot en met vrijdag 20 september aan het spoor tussen Zwolle en Deventer. Daardoor rijden er van maandag 16 tot en met woensdag 18 september een groot deel van de dag tijdens daluren geen treinen tussen Zwolle en Olst.

Reisadvies

Op donderdag 19 en vrijdag 20 september rijden er geen treinen tussen Olst en Deventer. NS zet bussen in. In de spits van 6.30 tot 9.30 uur en van 16.00 tot 18.30 uur rijden de treinen wel gewoon volgens dienstregeling. Reizigers moeten rekening houden met ongeveer 30 minuten extra reistijd en worden geadviseerd de NS Reisplanner te raadplegen voor vertrek.

Een groot deel van de dag rijden er geen treinen tijdens daluren:

  • Op maandag 16 september rijden er geen treinen tussen Zwolle en Olst tussen 09:30 uur en 15:00 uur. Er rijden stopbussen tussen Zwolle, Wijhe en Olst. Er rijden snelbussen tussen Zwolle en Olst.
  • Op donderdag 19 september en vrijdag 20 september rijden er geen treinen tussen Olst en Deventer tussen 09:30 uur en 15:00 uur. Er rijden bussen tussen Olst en Deventer.

Buiten deze tijdstippen rijden de treinen volgens dienstregeling.

Werkzaamheden

ProRail heeft eerder de treinbeveiliging tussen Zwolle en Deventer vernieuwd en delen van het spoor en overwegen aangepakt. In september worden er nog restwerkzaamheden uitgevoerd, zoals tests in relaiskasten, het bevestigen van kabels langs het spoor en het vervangen van aardingen van bovenleidingsportalen.

Voordat het werk begon, werd er ecologisch onderzoek gedaan. Daarbij werden vier dassenburchten binnen 250 meter van het spoor gevonden, waaronder twee kraamburchten en twee kleinere bijburchten. Om de dassen niet te verstoren, vinden de werkzaamheden alleen overdag plaats.