Tweede editie van RailDagen vindt plaats op 20 en 21 september

Ook het monumentale gebouw 'De Inktpot' van ProRail houdt een open dag. (Foto: Grotevriendelijkereus)
Ook het monumentale gebouw 'De Inktpot' van ProRail houdt een open dag. (Foto: Grotevriendelijkereus)

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september vindt de tweede editie van de RailDagen weer plaats. Tijdens deze twee dagen kan er een kijkje worden genomen achter de schermen bij de spoorwegen. Maar liefst 50 locaties openen tijdens deze twee dagen de deuren voor liefhebbers.

Er vinden onder meer demonstraties plaats van nieuwste digitale technologieën die laten zien hoe slimme technieken helpen om het spoor verder te innoveren en verbeteren. Maar ook kunnen treinliefhebbers hun hart ophalen bij uniek historisch materieel zoals een stoomlocomotief en oude tram. Of ervaar hoe het is om als buschauffeur, trambestuurder of treinmachinist te werken.

Op deze twee dagen zullen diverse spoorwegbedrijven, vervoerders, musea en spoorwegverenigingen en locaties hun deuren openen, waaronder spoorwegondernemer Strukton, BAM, VolkerRail, maar ook bij de Stichting Historisch Dieselmaterieel kan je het CTO-meetrijtuig bewonderen of de Inktpot van ProRail bezoeken. Dit is nog maar een kleine greep van de vele tientallen evenementen die er in deze twee dagen mogelijk zijn. Op de website van de Raildagen staat een overzicht vermeld met alle deelnemende locaties. Voor sommigen daarvan moet je je aanmelden.