NS Upcycleshop opent voor twee weken de deuren in Weert

De tijdelijke NS Upcycle Shop opent vanaf 23 september in Weert. In de winkel kunnen reizigers en liefhebbers twee weken lang terecht voor duurzame producten en cadeaus die gemaakt zijn van hergebruikt NS-materiaal, zoals uit treinen die gemoderniseerd worden.

De Upcycle Shop wordt volledig gerund door mbo-studenten van Gilde opleidingen in Weert. Eerder was de NS Upcycle Shop te vinden op stations in Utrecht, Rotterdam, Goes en Leiden.

Circulair gebruik

NS wil met hun duurzame ambitie zoveel mogelijk oude materialen van stations, treinen en werkplaatsen een nieuwe bestemming geven. Voorbeelden hiervan zijn een 'dienstblaadje' (een dienblad gemaakt van oude verstrekstaten), notitieblokjes, onderzetters van voormalige reisinformatieborden, toilettassen van treinstoelbekleding of reistassen van oude fietsbanden van OV-fietsen. NS werkt samen met verschillende  ondernemers die net als NS ook de ambitie hebben om van oude treinonderdelen weer nieuwe producten te maken.

Openingstijden

De shop is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Ook heeft de NS een webpagina met hun duurzame partners, die hun producten presenteren.