GoVolta rijdt vanaf september 2025 dagelijks budgettrein naar Berlijn

GoVolta rijdt vanaf september 2025 dagelijks een budgettrein naar Berlijn. (Foto: Boemelbroers / Twitter)
GoVolta rijdt vanaf september 2025 dagelijks een budgettrein naar Berlijn. (Foto: Boemelbroers / Twitter)

GoVolta zal in volgend jaar september beginnen met een dagelijkse low-budgettrein tussen Amsterdam en Berlijn, aldus medeoprichter Hessel Winkelman. Het bedrijf heeft een gunstige dienstregeling en route verkregen. Daarnaast overweegt GoVolta kort na de start ook treinen naar Kopenhagen en Basel in te zetten, al is het nog niet zeker of dit op korte termijn mogelijk zal zijn.

De medeoprichter bevestigt op Treinreiziger.nl dat de benodigde treinpaden inmiddels beschikbaar zijn, maar dat er commerciële twijfels zijn. Zo zou Basel volgens onderzoek meer een zomerroute zijn, in plaats van een winterbestemming.

Uitstel

GoVolta had eerder aangekondigd in april 2025 met een lowbudgettrein tussen Amsterdam en Berlijn te beginnen, maar dat was al met enige onzekerheid. Oorspronkelijke plannen gingen uit van een start in dit jaar, wat uiteindelijk niet haalbaar bleek. Desondanks zal de vervoerder nu in september 2025 van start gaan.

De kaartverkoop voor de treinrit naar Berlijn begint vanaf 10 euro, en de dienstregeling blijft zoals eerder aangekondigd: één keer per dag rijdt er een trein van Amsterdam naar Berlijn. De trein vertrekt in de ochtend uit Amsterdam en arriveert in de middag in Berlijn, waarna hij in de namiddag weer vertrekt richting Amsterdam, waar hij in de avond aankomt.

Rit van en naar Berlijn

GoVolta doet over een rit naar de Duitse hoofdstad er acht uur over, terwijl de IC Berlijn de reis in ongeveer zes uur aflegt. In tegenstelling tot European Sleeper, dat problemen ondervindt met treinpaden in Duitsland, heeft GoVolta geen dergelijke obstakels in hun dienstregeling.

Eind januari moet de kaartverkoop voor de rit van en naar Berlijn van start gaan. Vanaf dat moment moet er ook meer duidelijkheid zijn over de nieuwe verbinding. Het is nog niet duidelijk welke rijtuigen GoVolta in zal zetten.