FlixTrain zet plannen voor verbinding met Nederland in de ijskast

 (Foto: FlixTrain)
(Foto: FlixTrain)

FlixTrain komt voorlopig niet naar Nederland. Dat maakt Treinreiziger.nl bekend bij navraag aan de Duitse budgetvervoerder. Aanvankelijk zou er bij het ingaan van de nieuwe dienstregeling in december een trein tussen Rotterdam en Oberhausen gaan rijden, maar die plannen worden voorlopig aan de kant geschoven.

FlixTrain zou twee keer per dag tussen Rotterdam en Oberhausen gaan rijden, maar ziet daar toch van af, ondanks dat er een treinpad is toegewezen. De reden hiervoor is onduidelijk. Volgens woordvoerder Charles Billiard blijft de focus op uitbreiding in Duitsland en Europa, en hoewel er potentieel is in Nederland, is er nog geen concrete planning voor een start. Ook had het vervoersbedrijf eerder nog plannen om zijn vleugels uit te slaan naar Frankrijk, maar ook die plannen liggen stil. De samenwerking met Zweedse bedrijf HectorRail zijn ook stilgelegd.

Uitbreiding in Duitsland

Hoewel de uitbreiding naar het buitenland geen grote vaart heeft, breidt FlixTrain wel flink uit in Duitsland door bijna 200 nieuwe bestemmingen toe te voegen. Dit wordt mogelijk gemaakt door nauwere samenwerking met het Deutschland Tarifverbund, waardoor reizigers naast een FlixTrain-ticket ook regionale treinen van andere vervoerders kunnen boeken. FlixTrain zelf richt zich uitsluitend op langeafstandsroutes.

FlixTrain is de spoortak van FlixBus, dat in 2013 begon met vier langeafstandsbuslijnen en sindsdien is uitgegroeid tot de grootste internationale busvervoerder van Europa. De oprichting van FlixTrain volgde in 2018 om het netwerk verder uit te breiden via het spoor.

Bron: Treinreiziger.nl