Komende periode hinder door werkzaamheden tussen Rotterdam en Den Haag

 (Foto: Treinenweb)
(Foto: Treinenweb)

Van dinsdag 22 oktober tot en met zondag 3 november werkt ProRail aan het spoor tussen Rotterdam en Den Haag. Daardoor kunnen er tot en met 1 november geen treinen rijden tussen Rotterdam Centraal en Delft Campus. Op zaterdag 2 november en zondag 3 november rijden er geen treinen tussen Rotterdam, Schiedam en Den Haag Hollands Spoor.

Het reisadvies tijdens de hele periode is als volgt:

  • Tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal kunnen reizigers omreizen via Gouda met de trein. De extra reistijd is ongeveer 20 minuten.
  • Op de Metrolijn E tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal is het NS-vervoerbewijs niet geldig. Daarbij is de metro erg druk, zeker in de spits. NS vraagt reizigers niet met de metro te gaan, maar de omreisroute via Gouda te gebruiken. Reizigers die wél de metro nemen moeten dan inchecken bij de RET.
  • Er rijden geen nachttreinen tussen Den Haag HS en Rotterdam Centraal. Wij zetten bussen in tussen Rotterdam en Delft en tussen Delft en Den Haag HS. Daarnaast kunnen reizigers ook hier omreizen via Gouda.

Reizigers wordt aangeraden om voor vertrek de reisplanner te raadplegen

Den Haag - Rotterdam

Reizigers tussen Rotterdam en Den Haag kunnen als volgt hun reis afleggen:

Tussen Rotterdam Centraal en Delft Campus kunnen reizigers met de trein naar Rotterdam Blaak. Vanaf Rotterdam Blaak is de metro te pakken naar Schiedam Centrum. Het NS-vervoerbewijs is in dit gedeelte van Metrolijn A, B en C geldig tijdens deze periode.

Daarna is het mogelijk om over te stappen op de NS-bus naar Delft Campus. De extra reistijd bedraagt ongeveer 27 minuten ten opzichte van een normale treinreis tussen Rotterdam Centraal en Delft Campus. In de spits wordt het afgeraden om met de bus te reizen vanwege extra drukte.

Werkzaamheden

In de genoemde periode wordt verder gewerkt aan de bochtverruiming bij Schiedam. Op het station en aan de oostkant richting Rotterdam worden nieuwe bovenleidingen, seinen, wissels, kabels en leidingen geïnstalleerd. De railinzetplaats aan de Horvathweg wordt afgerond, waar werk- en inspectievoertuigen op het spoor worden geplaatst. Op 2 en 3 november vinden er afrondende werkzaamheden plaats tussen Rijswijk en Delft Campus, gericht op bovenleidingen, treinbeveiliging, kabels en leidingen.

Een uitgebreid overzicht van werkzaamheden op alle treintrajecten in Nederland kan je hier vinden.