NS en ProRail bieden excuus aan in hoorcollege

Vandaag houdt de De Tweede Kamer in de Thorbecke-zaal een hoorzitting over de winterproblemen die in december het spoor geteiserd hebben. Vele treinen vielen uit en reizigers werden slecht geinformeerd. Voorafgaand hebben NS en ProRail hun excuses gegeven na het falen in de winterse omstandigheden.

Kamerleden willen voorkomen dat zulke problemen weer gebeuren. Daarom gaan ze in een hoorzitting, zonder minister, aan experts vragen hoe de situatie kon ontstaan en hoe het beter kan.

De hoorzitting zal beginnen met de hoogste mensen van van spoorbedrijven NS en ProRail, en later op de dag volgen diverse professoren, treinfabrikanten, reizigersorganisatie Rover, de ANWB en enkele vakbonden.

Excuses van ProRail en NS
Bert Meerstadt van de Nederlandse Spoorwegen en Bert Klerk van spoorwegbeheerder Prorail erkennen dat ze gefaald hebben en dat de bedrijven slecht hebben gepresteerd tijdens de sneeuwperiodes deze winter. Bij deze bieden ze de reizigers nogmaals hun excuses aan.
VVD'er Charlie Aptroot die zeer kritisch naar de winterproblemen terugkijkt vindt dat beide directeuren moeten opstappen.
Het tegendeel zei Aptroot afgelopen dinsdag nog, toen zei hij dat hij waardering heeft voor het feit dat de bazen het boetekleed aantrekken en ook in de Kamer excuses aanbieden.

Kees Verhoeven (D66)noemde die opmerking van Aptroot ontroerend. ''Het lijkt wel of collega Aptroot al nadenkt over gratieverlening'', grapte hij.

 

Bron: RTL Nieuws