Sloop Bs stuur-rijtuigen kan beginnen

De sloop van de Bs stuurstand-rijtuigen welke in vanaf 1986 samen met locs uit de Reeks 11 als de Beneluxtrein werd ingezet is begonnen.

De rijtuigen staan al sinds medio vorig jaar terzijde op de Dijksgracht en zijn pas geleden verhuisd naar het opstelterrein van de Watergraafsmeer. Hier zal door sloperij Beelen worden begonnen met de sloop die daar ter plekke uitgevoerd zal worden.

Het terrein is speciaal ingericht hiervoor met rijplaten en bevindt zich vanaf de Gooilijn gezien achter de wasstraat. Hier is afgelopen woensdag al een begin gemaakt met de asbest verwijdering welke zich bevond bij de vijzelpunten. Vandaag zullen er naar verwachting vier van deze rijtuigen gelicht worden van hun draaistellen om vervolgens naast het spoor gesloopt te worden.

Op Twitter zijn foto's opgedoken van de laatste rustplaats van de Bs stuurstanden. Overigens zal er een stuurstandrijtig overblijven, deze zal eigendom van het Nederlands Spoorwegmuseum worden, echter deze kan niet ingezet worden gezien dit type rijtuig alleen maar samen kan werken met een Belgische lok uit de Reeks 11, welke in Belgie terzijde staan.

Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic

Bron: Somda