"Toiletten in treinen toch te duur"

Er zullen toch geen toiletten in alle stoptreinen komen, dit blijkt uit een brief van minister Schultz welke aan de tweede Kamer gericht is. De oorzaak zou liggen aan het feit dat de inbouw van toiletten in treinen te duur zou zijn. Hiermee heeft ze de motie van eind vorig jaar naast zich neergelegd.

De NS heeft enige tijd geleden 131 nieuwe Sprintertreinen besteld, waarvan de inbouw van toiletten achteraf 90 miljoen euro zouden kosten. In een tijd dat de NS moet bezuinigen vind ze dit bovendien ook veels te gortig.

Met in bouw van extra toiletten op de stations zou dit uit komen op ongeveer 9 miljoen euro. Hiermee kunnen veertig stations van toiletten worden voorzien.

Wel zullen alle intercities nog altijd een toilet blijven krijgen, voornamelijk omdat de reizigers gemiddels langer dan 30 minuten in de trein zitten en deze trein langere afstanden aflegt met zo weinig mogelijk tussenstops.

De minister wil het mogelijk maken dat reizigers thuis al kunnen zien of de trein die ze willen nemen een toilet heeft of niet. Hoe dit precies gerealiseerd gaat worden is nog niet bekend.

Lees hier de brief aan de Tweede Kamer.

Bron: RTL Nieuws