Reiziger belonen met 'OV-miles'

Er wordt sympathiek door de Nederlandse Spoorwegen gekeken naar een idee van GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent om de reiziger de belonen. Als idee is er bedacht dat de reiziger zgn. OV-Miles kunnen sparen, vergelijkbaar met het bestaande AirMiles systeem.

Een NS-woordvoerder bevestigde donderdag uitspraken hierover op Radio 1. Van Gent kwam woensdag met het plan tijdens een overleg met minister Melanie Schultz  van Infrastructuur).

het systeem is alleen volgens de woordvoerder mogelijk al als iedereen met een ov-chipkaart reist en als alle spoorvervoerders meedoen. "Anders gaan we groepen treinreizigers benadelen, bijvoorbeeld de mensen die nog een los kaartje kopen."

De beloning die aan de reiziger gesteld kan worden is bijv. een product op de OC-Chipkaart waarmee men gratis in het weekende zou kunnen reizen of buiten de spits eerste klas zou kunnen reizen.

Om dit moment wordt er onderzocht of dit mogelijk kan worden gemaakt, het plannetje is volgens een woordvoerder van de NS vrij vers.

Bron: Foknieuws