NS: "Voorlopig nog geen Lelystad-Zuid"

Volgens de NS kan het nog wel tot 2025 duren totdat station Lelystad-Zuid zal worden geopend. Berekeningen tonen aan dat er tot op heden nog weinig reizigers zullen zijn om er een trein op dit station te zullen laten stoppen. Dit zegt woordvoerder Nico de Bruijne.

De gemeente en de provincie zijn er niet blij mee. De reden dat dit station voorlopig nog niet zal worden geopend komt doordat de wijk Warrander in Lelystad-Zuid zich langzamer ontwikkeld dan eerst verwacht werd. Ook van een 'Regiopoort' -waarbij de automobilist vanaf de A6 wordt gelokt om verder te reizen met de trein- is nog geen sprake.

Wel praat de NS 'in brede zin' mee over de bereikbaarheid van Lelystad-Zuid, zegt De Bruijne. Bijvoorbeeld met gemeente en provincie. En mogelijk zijn er alternatieven voor een station in 'Zuid', oppert hij. Hij noemt 'goed busvervoer' tussen 'Zuid' en het centrum als voorbeeld.

Sinds 1988 is al een begin gemaakt aan een station Lelystad Zuid waarbij het ruwbouw gebouwd is. Tot op heden is het hierbij gebleven en is het perron niet openbaar toegankelijk. De ruwbouw is gelijk aan de Almeerse stations Muziekwijk, Parkwijk en Buiten.

Bron: De Stentor