Niet meer stoptreinen en intercities op Flevolijn

De regio bestaande uit de gemeenten Almere en Amsterdam, provincies Flevoland en Noord-Holland en de stadsregio Amsterdam heeft ingestemd met een verzoek aan de NS snel- en stoptreinen in plaats van intercity’s en sprinters op de Flevolijn te laten rijden, echter de NS kan helaas niet aan deze wens voldoen, vanwege het Vervoersplan 2011.

Door met snel- en stoptreinen te werken in plaats van intercity’s en sprinters kan er op meer stations worden gestopt.
Op dit moment rijden er zes intercity’s per uur over het spoor, richting Amsterdam Centraal, Schiphol en Utrecht. Daarnaast rijden er vier sprinters naar Amsterdam Centraal en Hoofddorp.

De intercity’s naar Amsterdam Centraal en Schiphol rijden ’s avonds niet na 20.00 uur. De regio ziet deze treinen het liefst ook na dit tijdstip rijden. Helaas ziet de NS zelf daar geen mogelijkheid in aangezien er te weinig reizigers zijn die dan op dat moment gebruik van willen maken.
De intercity naar Utrecht ziet de regio het liefst veranderen in een gedeeltelijke stoptrein. Dat is een trein die op sommige delen van het traject stations overslaat en op andere delen juist ieder station aandoet als stoptrein. Door de dienstregeling aan te passen zou station Oostvaarders weer als halte worden aangedaan.

Pas wanneer de Hanzelijn eind 2012 in gebruik zal worden genomen wordt deze wens weer bekeken door de NS.

Bron: Almere Vandaag