Gemis om fietsgootjes op station Arnhem

Vele reizigers die dagelijks met een fiets reizen vragen zich af waarom ProRail geen fietsgootjes aanlegt bij de trappen. Nu moeten de reizigers hun fietsen nog zelf over de trap meesjouwen wat veel hen veel moeite kost.

De Fiestersbond vindt dit onbegrijpelijk., en Prorail zelf zegt dat de gootjes er niet gaan komen omdat dit niet in het plaatje van de architect past.. Wel is er een ruime lift beschikbaar waarin fietsen mee kunnen worden genomen, maar in een drukke spits zou dit in sommige gevallen zelfs wachtrijen met zich mee kunnen brengen. Enkele door RTV Gelderland geinterviewde mensen hadden eook hun mening over het missen van de fietsgootjes. Zo vond een persoon het belachelijk dat er bij een miljoenen project niet aan fietsgootjes gedacht wordt, en een ander vond het vreemd dat een gootje niet in een architectenplan kan passen gezien het haast niet op valt.

De Fietsersbond neemt geen genoegen met ProRail haar argument en hoopt dat de spoorbeheerder van gedachten verandert. ProRail zegt de plannen niet zullen wijzigen.

Er is overigens wel een goot  op de trap vanaf de fietsenverhuur aangebracht. Binnen de stations is het 'sjouwen' of de lift nemen.

Bron: Omroep Gelderland