NS: "Morgen normale dienstregeling"

De NS gaat woensdag weer volgens de reguliere dienstregeling rijden. Wel moet men rekening houden met eventuele schade aan het spoor wat voor stremmingen en vertraging zou kunnen zorgen. Daarom zijn woensdag mogelijk toch nieuwe ingrepen in de dienstregeling noodzakelijk.

Omdat het noodweer Nederland vooral dinsdagavond en -nacht teistert, is er volgens een woordvoerder van de NS behoorlijk wat tijd om eventuele schade te herstellen.

Het staartje van het noodweer verlaat het land via het noordoosten echter pas in de ochtend. Daarom worden in Amersfoort, een centraal punt, bussen bij het station gestald om eventuele problemen toch voldende capaciteit te hebben om reizigers met bussen te vervoeren. Reizigers moeten het vervoer per bus niet overschatten, voor het vervoeren van 1500 reizigers moeten ruim honderd bussen worden ingezet", aldus een woordvoerder. Daarom wordt reizigers geadviseerd voor vertrek zich te informeren over de situatie op het spoor. Dit kan via de website van de NS, als teletekstpagina 751 als Treinenweb.nl

Bron: Nu.nl