Station Leidsche Rijn open per juni 2013

Vanaf juni 2013 zal het station Utrecht Leidsche Rijn open gaan. Dit station ligt tussen Utrecht Centraal en Terwijde, ter hoogte van de A2-snelweg. De bedoeling is dat er hier voorlopig twee Sprinters per uur zullen gaan stoppen. Deze bieden elk half uur een rechtstreekse verbinding richting Utrecht en Woerden en ’s avonds en in het weekend ook richting Den Haag.

Gelijktijdig met de opening wordt de frequentie voor de nabijgelegen stations Vleuten en Utrecht Terwijde ook verhoogd hier gaan dan op werkdagen tot 20.00 uur 4 keer per uur een trein rijden, i.p.v. 2 keer per uur.

St. Antonius en Capgemini
De aanleiding om het nieuwe station te openen heeft te maken emt de gelijktijdige opening van de nieuwe locaties van het St. Antonius Ziekenhuis en Capgemini die vlakbij het station worden gevestigd.. Dit is voor de gemeente Utrecht, NS en ProRail aanleiding om het station Utrecht Leidsche Rijn te openen met een goede treinverbinding richting Utrecht en Woerden/Den Haag.

Voorbereidingen
Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het afbouwen van het station en de aanleg van de openbare ruimte eromheen. De ruwbouw was enkele ajren geleden al gestart, waardoor het station al enige tijd zichtbaar is. H

Faciliteiten
ProRail zal liften plaatsen waarmee het station voor iedereen toegankelijk wordt gemaakt. Ook zal er een goede verbinding met het busvervoer mogelijk zijn vanaf het station.

In de directe omgeving van het station zal de komende jaren nog veel worden gebouwd. Om het station sociaal veilig te maken zijn er goede afspraken gemaakt tussen de gemeente, ProRail en NS.

Bron: Woerden.tv