Rover: 'NS misleidt studenten'

Reizigersvereniging Rover is boos op de NS over de 'misleidende informatie' die het bedrijf via omroepberichten op stations aan studenten geeft.

Volgens de vereniging doet de NS alsof studenten in de vakantieperiode moeten in- en uitchecken om met korting te reizen, terwijl dit niet verplicht is. In de zomermaanden mogen studenten niet gratis met de trein, maar krijgen ze wel veertig procent korting met hun OV-chipkaart.

De NS herinnert studenten eraan dat ze in deze periode op saldo reizen, en verplicht izjn om in- en uit te checken.

De voervoersvereniging zelf stelt dat de studenten niet per se met hun OV-chipkaart hoeven te reizen, maar ze ook een papieren treinkaartje kunnen kopen, benadrukt Rover. "In dat geval moet de student juist niet in- en uitchecken, want dan betaalt hij dubbel."

Rover heeft de NS per brief dringend verzocht het omroepbandje welke op de stations klinkt, aan te passen. De vereniging is van mening dat studenten het hele verhaal kennen, omdat zij bij het in- en uitchecken duurder uit kunnen zijn door een dubbel opstaptarief bij reizen met meerdere vervoerders.

Ook klagen studenten volgens Rover er bovendien over dat ze opeens verplicht saldo op hun kaart moeten laden om de in- en uitcheckborg bij het inchecken te betalen.

Bron: Nu.nl